Çikolatalı Fransız Keki


Yoğun çikolata sevenler için harika bir kek tarifi..

Malzemeler:
160 gr. bitter çikolata
150 gr. tereyağı
4 yumurta
2/3 su b. toz şeker
2/3 su b. çekilmiş ceviz veya fındık
2/3 su b. un
1 pk. vanilya
Yarım pk. kabartma tozu

Sos için:
1 su b. süt
1 kahve fincanı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
1 çorba kaşığı kakao
40 gr. bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağ

Hazırlanışı:
- Tereyağını benmari usulü eritiyoruz, çikolataları da tereyağına ekleyip eritme işlemine devam ediyoruz.
- Çikolata sıcakken derin bir kaba alıyoruz ve yumurta sarılarını, toz şekeri, cevizi/fındığı ekleyip çırpıyoruz.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Ayrı bir kapta yumurtaların beyazlarını çırpıp köpük haline getirdikten sonra kek karışımına ekliyoruz, yavaşça karıştırıyoruz.
- Karışımı yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına döküp, 200 dereceli fırında pişiriyoruz.
- Pişen keki kalıptan ters çevirerek servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine sos gezdiriyoruz.
- Ceviz veya fındıkla süslüyoruz. (Ben süslememeyi tercih ettim)

-Sos: Şeker, nişasta ve kakaoyu harmanlıyoruz. Sütü de ekleyip ocakta kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayıp koyulaşınca çikolata ve tereyağını da ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.

*Ben keki kelepçeli kek kalıbında pişirdim, isterseniz yuvarlak borcamda ya da şekilli kek kalıplarında da pişirebilirsiniz.
*Sosu ve keki ılıkken ya da sıcakken birleştirebilirsiniz, soğumalarını beklemenize gerek yok.

Afiyet olsun.


Yorumlar

Popüler Yayınlar