Hindistan Cevizli Kurabiye

Malzemeler:
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
2 yumurta (birinin akı ayrılacak)
1 su bardağı toz şeker
1 pk. kabartma tozu
4 su bardağı un
Üzerine 1 çay bardağı kadar hindistan cevizi

Hazırlanışı:
Önce un olmak üzere tüm malzemeleri karıştırma kabımıza alıyoruz derkeenn yumurtanın birinin beyazını ayırmayı unutmuyoruz :) Hamuru yoğurarak uygun kıvama getirdikten sonra tezgahın üzerine biraz un serpip hamurumuzu merdane ile serçe parmak kalınlığında açıyoruz. Çay bardağı veya su bardağı yardımıyla hamurdan daireler kesiyoruz. Ayırdığımız yumurta akını çatalla biraz çırptıktan sonra fırçayla, kestiğimiz hamurlara sürüyoruz. Sonra hamurları önlü arkalı hindistan cevizine batırıyoruz. Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dk pişiriyoruz.

*Bu tarif Oktay Usta'nın kitabından deneyip bu kadar memnun kaldığım yegane tariflerdendir :) Gerçekten çok güzel ve kıtır kıtır oluyor. Dışarıdan hazır alınan kurabiyelerden ayırt etmek zor doğrusu :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar