Ispanaklı Tepsi Böreği

Arada bir de tuzlu tarifler verelim dimi :) Sizinle bugün yapmadım ama önceden yapmış olduğum bir börek tarifini paylaşacağım şimdi. Pratik bir börek, tepsi börekleri çok pratik oluyor zaten. Hazır yufka diye de bir rahatlık varken börek yapmak çok kolay :))) Lafı daha fazla uzatmadan tarife geçsek iyi olacak sanırım :)


Malzemeler:
1 kg ıspanak
5-6 adet yufka
2 orta boy soğan
tuz
süt
sıvıyağ
1 yumurta

Hazırlanışı:
Önce ıspanaklarımızı güzelce ayıklayıp yıkayıp ellerimizle koparmak suretiyle biraz küçük parçalara ayırıyoruz.
Soğanları doğrayıp ıspanağa ilave edip karıştırıyoruz. Çiğ olacak, pişirmiyoruz.
Sonra yağladığımız tepsimize ilk yufkamızı koyuyoruz. (ilk yufkayı tepsi dışına taşacak şekilde yerleştiriyoruz, diğer yufkalar da gelince bu sarkan kenarları üzerine kapayacağız)
Yufkalarımızın arasına sürmek üzere, süt yumurta ve sıvıyağdan oluşan bir karışım hazırlıyoruz. Sütle sıvıyağda ölçü vermedim çünkü biz hep göz kararı yapıyoruz :) ama tahminen 1er çay bardağı kadar kullanmanız yeterli olacaktır.
3 yufkamızı aralarına bu karışımdan sürerek üst üste buruşuk bir şekilde tepsiye yerleştiriyoruz.
Sonra çiğ ıspanağımızı yufkaların üzerine döşüyoruz. Tuzumuzu bu esnada üzerine serpebiliriz.
Kalan yufkaları da aynı şekilde üzerine kapatıyoruz.
Sıvı karışımın kalanını da böreğin üstüne sürüyoruz. Ya da böreğin üzerine sadece yağ da sürebilirsiniz. (Bir de böreği pişirmeden önce dilimlemenizi tavsiye ederim, piştikten sonra daha zahmetli olur. )
En son çörekotuyla süslüyoruz. 175 derecelik fırında böreğimizi pişiriyoruz. 
Üzeri çıtır çıtır ve içi yumuşak bir börek.. :) 
Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar