Cheesecake (meyve soslu)
Cheesecake'i gözümde çok büyütürdüm ama yapılışını öğrendikten sonra ve yaptıktan sonra hiç de zor bir şey olmadığını gördüm. Evde kolaylıkla yapabilirsiniz, yeter ki malzemeniz olsun :) Buyrunuz tarif:
Malzemeler:
Tabanı için:
2 pk. burçak bisküvi
3 çorba kaşığı tereyağı
Orta katman için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
2 pk. labne (400 gr)
1 pk. krema (200 ml)
2 çorba kaşığı un
1 pk. vanilya
Sosu için:
1 pk. meyveli sos
Hazırlanışı:
- Bisküvileri rondodan geçirip, un haline getiriyoruz.
- Kelepçeli kalıba döküp, üzerine eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırıyoruz ve kalıbın dibine bastırarak yayıyoruz.
- Yumurtalarla şekeri çırpıyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
- Bu karışımı da kelepçeli kalıptaki bisküvilerin üzerine döküyoruz.
- 150 derecede üzeri sertleşene kadar pişiriyoruz.
- Meyveli sosu üzerinde yazan tarife göre hazırlıyoruz.
- Fırından çıkıp soğumuş olan cheesecake'in üzerine döküyoruz.
- Bir gece buzdolabında bekletiyoruz.
- Kelepçeli kalıbı çıkarıp, dilimleyip afiyetle yiyoruz :)
*Cheesecake'i fırına vermeden önce tezgaha 1-2 kere sertçe vurarak hava kabarcıklarını çıkartın. Böylece pişerken orantısız kabarmasını ve çatlamaları önleyebiliriz. Piştikten sonra da çökme olmaması için fırından hemen çıkarmayın, fırın kapağını aralayın ve öyle soğumaya bırakın ;)
*Üzerini kapladığım hazır sostan açıkçası ben pek hoşlanmadım. Dr. Oetker'in sosuydu. Kendim frambuazdan marmelat yapsaydım eminim çok daha güzel olurdu ama kolaya kaçtım maalesef :) Size tavsiyem, sosunuzu kendiniz yapın, istediğiniz herhangi bir meyveden ya da çikolatadan :) Çikolatalı da muhteşem oluyor.
Çikolata sos tarifi: 200 ml kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp altını kapatıyoruz. 2 paket bitter çikolatayı (160 gr) içine atarak eritiyoruz. Homojen bir karışım elde ettiğimizde cheesecake'imizin üzerine dökebiliriz.
Sıvı olacak diye korkmayın buzdolabında beklediğinde katılaşıyor, akışkan bir kıvamda olmuyor.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınızı bekliyorum.