Sütlaç


Ve iştee karşınızdaaa sütlü tatlıların şahııı sütlaaaaç :) Tatlıların çoğunu severek yerim ama sütlaç favorilerimin de baş tacıdır. Hele bir de annem yaptıysaaa.. :) İşin tuhafı annemin sütlacının sabit bir ölçüsü de yoktur. Süt ile pirincin oranı çok değişkendir :)) Ama bana fark etmiyor tabi ki, her türlü bayıla bayıla yiyorum :) Bu seferki şahane ölçüyü sizler için yakaladım ve paylaşıyorum, buyrunuz... :)

Malzemeler: (yaklaşık 20 porsiyon için)
2 kase pirinç
2 kase şeker
2 lt süt
1 pk. vanilya
su

Hazırlanışı:
Büyük bir tencereyi yarısına kadar su doldurup, pirinçleri de ekleyip haşlıyoruz.
Başka bir yerde 2 lt. sütü ısıtıyoruz.
Pirinçler suyu çekip lapa hale geldiğinde sıcak sütü ve şekeri pirinçlerin üzerine ekleyip biraz karıştırıyoruz.
Kaynamaya yakın vanilyamızı da ekliyoruz.
Arada bir karıştırarak sütlacımızı pişiriyoruz.
Biraz kaynattıktan sonra kaselerimize alıyoruz.
Soğuyunca da isteğe göre üzerine tarçın serpip afiyetle yiyoruz :)

*Fazla sütlü olmasın, biraz yoğun olsun isterseniz, sütü 1.5 lt yapabilirsiniz..
*'Bu porsiyon bize fazla, orduya mı yapıyoruz, küçük bir aileyiz' derseniz de, ölçüleri yarıya indirebilirsiniz :)
*Biz bunda pilavlık pirinç kullandık, ama kırık pirinç ile daha güzel olacağını söyledi annem. Tercih sizin :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar