Truff


Yapması da yemesi de çok keyifli, güzel, atıştırmalık, ikramlık çikolatalı toplar...

Malzemeler:
2 pk. kakaolu baton kek
1 pk. krema
200 gr. bitter çikolata
yarım su b. dövülmüş fındık
hindistan cevizi

Hazırlanışı:
Kremayı minik bir tencerede bir taşım kaynatırken içine parçaladığımız çikolatalarımızı atıyoruz, karıştırarak eritiyoruz.
Keklerimizi bir kabın içinde ufalayıp fındığı da katıp karıştırıyoruz.
Hazırladığımız ganajı (çikolata, krema karışımı) kekin üzerine döküp güzelce yoğuruyoruz.
Yapışkan bir kıvamda oluyor.
Yuvarlanabilecek kıvama gelmesi için bir süre buzlukta bekletiyoruz.
Kıvama geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp, hindistan cevizine buluyoruz.

*Hindistan cevizi yerine toz fıstık veya fındık ya da pasta süslemede kullanılan çeşitli şekerlere de bulayabilirsiniz.
Afiyet olsun.



(Tarif için değerli Emel hocama teşekkürler, saygılar :))

Yorumlar

  1. Ustacim yapabildim sonunda. :P
    Malzemelerim dandik olsa da tadi cok güzel oldu tadi. Ama az cikti benim nedense. :D
    Tarif icin tesekkürler eheheh. =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerine saglik, malzemenin kalitesizi boyle seylerde daha guzel sonuc veriyor zaten heheh :)) Az cikmasinin sebebi, yaparken yarisini mideye indirmekten kaynaklaniyor olabilir :p Saka bir yana, toplari buyuk yapmissindir belki :)

      Sil

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum.

Popüler Yayınlar