Dereotlu Poğaça


Malzemeler: 
6 su bardağı un
1 pk. kabartma tozu
1 su b. zeytinyağı (ben yarısında ayçiçek kullandım)
1 su b. yoğurt
3 yumurta (birinin sarısı üstü için ayrılacak)
beyaz peynir (çeyrek kalıp kadar)
1 dolu tatlı kaşığı tuz
pul biber
kekik
yarım demet dereotu

Hazırlanışı:
- Dereotunu yıkayıp doğrayıp hazır ediyoruz.
- Tüm malzemeleri yukarıdaki sıraya göre karıştırma kabımıza alıp yoğuruyoruz. (Dereotunu diğer malzemeler birbirine karıştıktan sonra ekleyelim.) (pul biber ve kekiğin ölçüsünü size bırakıyorum)
- Ele yapışmayan bir hamur elde edince mandalina büyüklüğünde hamurlar koparıp, elimizle yuvarlayıp hafif yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpip önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.
- 170 derecede üzerleri ve altları kızarana kadar pişiriyoruz.
- Çayımızı demliyoruz, bir sevdiğimizi çağırıp muhabbet eşliğinde afiyetle poğaçalarımızı yiyoruz :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar