Çikolata Soslu Muhallebi
Malzemeler: (6-7 kişilik)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 lt. süt
25 gr. margarin/tereyağı
1 pk. vanilya
Sos için:
1 pk. krema
1 pk. kare bitter çikolata
(krema ısıtılıp, içinde çikolata eritilerek hazılanır)
veya:
Hazır çikolata sos
Hazırlanışı:
-Un ile şeker derin bir tencerede harmanlanır.
-Süt eklenip güzelce karıştırılır.
-Daha sonra ocağa alıp, kısık ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirilir.
-Kıvam koyulaştıkça daha hızlı karıştırılır.
-Kaynamaya başlayınca margarin eklenir.
-2-3 dk. kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılıp, vanilya eklenir.
-Servis kaselerine paylaştırılır.
-Soğuyunca üzerlerine çikolata sos dökülür.
-Servis ederken de toz antep fıstığıyla süslenir. (Kırılmış fındık, ceviz, hindistan cevizi vs. de olabilir)
*Ben kaselerin diplerine evde bayatlamaya yüz tutmuş kek parçalarından da koydum, güzel oldu :)
*Çikolata sosumu da Sinangil'in hazır profiterol sosundan yaptım.
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 lt. süt
25 gr. margarin/tereyağı
1 pk. vanilya
Sos için:
1 pk. krema
1 pk. kare bitter çikolata
(krema ısıtılıp, içinde çikolata eritilerek hazılanır)
veya:
Hazır çikolata sos
Hazırlanışı:
-Un ile şeker derin bir tencerede harmanlanır.
-Süt eklenip güzelce karıştırılır.
-Daha sonra ocağa alıp, kısık ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirilir.
-Kıvam koyulaştıkça daha hızlı karıştırılır.
-Kaynamaya başlayınca margarin eklenir.
-2-3 dk. kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılıp, vanilya eklenir.
-Servis kaselerine paylaştırılır.
-Soğuyunca üzerlerine çikolata sos dökülür.
-Servis ederken de toz antep fıstığıyla süslenir. (Kırılmış fındık, ceviz, hindistan cevizi vs. de olabilir)
*Ben kaselerin diplerine evde bayatlamaya yüz tutmuş kek parçalarından da koydum, güzel oldu :)
*Çikolata sosumu da Sinangil'in hazır profiterol sosundan yaptım.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınızı bekliyorum.