Kumru Poğaça


Malzemeler:
1 pk. yaş maya
1 su bardağı ılık süt
4.5 su bardağı un
2 yumurta
1 pk. tereyağı (oda sıcaklığında)
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine:
1 yumurta sarısı
Susam

Hazırlanışı:
-1 su b. ılık sütün içinde mayayı çözüyoruz.
-Kabımıza aldığımız unun ortasını çukur yapıp mayayı döküyoruz. Ön mayalanma için biraz bekliyoruz.
-Diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- 40- 45 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
-Kabaran hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval bir şekil veriyoruz. (Ben onu çok iyi beceremedim yalnız, belirteyim de fotoğraf yanıltıcı olmasın :))
- Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsimize aralıklı olarak diziyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susamla süsledikten sonra 10-15 dk dinlendiriyoruz.
- 200 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk pişiriyoruz.


*Pakmaya'nın tarif kitabından alıp uyguladığım çok güzel, sade bir poğaça tarifi. Deneyin, pişman olmayacaksınız :)
*Bu arada adının neden "Kumru Poğaça" olduğunu anlamış değilim. Fikri olan varsa paylaşsın lütfen :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar