Mozaik Pasta



Malzemeler:
125 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı süt
3-4 yemek kaşığı kakao
3/4 su bardağı pudra şekeri
2,5 paket pötibör bisküvi

Hazırlanışı:
- Margarin, şeker, süt ve kakaoyu bir kabın içinde güzelce karıştırıyoruz.
- Bisküvileri fazla parçalamadan elimizle kırıp karışıma ekliyoruz.
- Hepsini hafifçe karıştırıp toparlanmasını sağlıyoruz. (Ben bu işlemleri hep elimle yapıyorum)
- Bir tepsiye alüminyum folyo serip, karışımı uzunlamasına folyonun üzerine alıyoruz.
- Folyoyu kenarlardan kapatıp pastaya üçgen şekil veriyoruz.
- Buzlukta donduruyoruz. Soğuk servis yapıyoruz.

* Tarifin orjinalinde 2 adet de yumurta kullanılıyor. Biz çiğ yumurta yemek istemediğimizden yumurtasız yapıyorum ben. Dileyen yumurtalı da yapabilir.
* Pastayı muhakkak soğuk servis etmelisiniz, bir süre oda sıcaklığında kaldığında yumuşar ve krema gibi olur.
* Şekil vermek için alüminyum folyo yerine streç film de kullanabilirsiniz. Bir kabın içinde de şekil verebilirsiniz, nasıl isterseniz..


Yorumlar

Popüler Yayınlar