Pirinç Unlu Muhallebi

Muhallebiden un tadı almayı sevmeyen bir insan olarak, sadece pirinç unu ve nişasta içeren bir muhallebi yapmayı kafama koymuştum. İstediğim gibi bir tarif de bulamayınca kendi kafamdan ölçülerle bir muhallebi denedim, güzel olunca da sizlerle paylaşmak istedim :) Evde de frambuaz (ahududu) reçeli vardı, fazla yenmiyor diye muhallebinin üzerinde kullanıp değerlendirmek istedim. Ama o da biraz bekleyince muhallebiyi sulandırdı. Her muhallebi reçel kaldıramıyormuş demek ki :) Servisten hemen önce uygulamak gerekiyor, o zaman güzel oluyor :)


Malzemeler: (6 porsiyon)
5 çorba kaşığı pirinç unu (tepeleme)
1 çorba kaşığı buğday nişastası (tepeleme)
4 çorba kaşığı şeker
1 lt. süt
1 kaşık tereyağı
1 pk. vanilya

Hazırlanışı:
Pirinç unu, nişasta ve şekeri tencerede güzelce karıştırdıktan sonra soğuk sütü de ekleyip karıştırıp, ocağa alıyoruz.
Orta ateşte, kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekliyoruz.
Sıcak halde kaselere boşaltıyoruz.
Soğuk servis ediyoruz.



Yorumlar

Popüler Yayınlar