Ankoa Sarması



Malzemeler:
1 pk. petibör bisküvi
1 lt. süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su b. toz şeker
1 pk. vanilya
1 çay bardağı toz ceviz veya fındık
1 limon kabuğu rendesi

1 pk. krem şanti + yarım bardak süt

Hazırlanışı:
- Bir tencerede un, nişasta ve şekeri harmanlayıp soğuk sütü ekleyip karıştırıyoruz, ocağa alıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. En son vanilyayı ekliyoruz.
- Muhallebiyi arada bir karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
- Bisküvileri rondodan geçirip dikdörtgen tepsiye düzgünce yayıyoruz.
- Soğuyan muhallebiyi mikserle çırptıktan sonra bisküvilerin üzerine yavaşça döküp buzdolabına kaldırıyoruz.
- Krem şantiyi yarım bardak sütle köpürtüp muhallebinin üzerine yayıyoruz.
- Onun da üzerine limon kabuğunu ceviz veya fındıkla karıştırıp serpiyoruz. Buzdolabına kaldırıyoruz.
- Dört parmak eninde kesip spatulayla bir ucundan başlayıp rulo yaparak servis ediyoruz.

*Dilerseniz üzerine çikolata sos da dökebilirsiniz.
*Kakaolu bisküviyle de yapabilirsiniz.
*Ben orta boy fırın tepsisinde ve yarım paket krem şanti ile yaptım, siz normal fırın tepsisinde ya da dikdörtgen borcamda da yapabilirsiniz.

**İçindeki limon kabuğunun aromasıyla güzel bir yaz tatlısı oluyor, yapılışı da kolay, denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar