Elmalı Turta



Malzemeler:

1 paket margarin
1 yumurta
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

3-4 tane elma (boyutuna göre)
4 yemek kaşığı şeker
Tarçın

Hazırlanışı:

Margarini eritip soğuttuktan sonra yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu ve aldığı kadar un ile yoğuruyoruz. Hamurun yarısından biraz daha azını ayırıp buzlukta donduruyoruz. Kalanını yağlanmış tart kalıbına ya da yağlı kağıtla kaplanmış bir kaba elimizle bastırarak yayıyoruz.
Elmaları soyup, rendeliyoruz. Suyunu sıkıp yanmaz tavada 4 kaşık şeker ile kavuruyoruz. Tarçın ekliyoruz. Biraz soğuyunca hamurun üzerine yayıyoruz ve buzluktaki hamuru da elmaların üzerine rendeliyoruz. 
180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.

*Margarin yerine tereyağıyla yapmak isteyebilirsiniz, öyle de olur; ben denedim. Ancak tadı biraz daha ağır olur ve servis yaparken hamur çok kırılır, dikkatli olmanız gerekiyor :)

Tarifi nefisyemektarifleri.com'dan aldım. Deniz Hanım'a teşekkürler...

Yorumlar

Popüler Yayınlar