Patatesli Çıtır Börek


Merhabalar sevgili ziyaretçiler. Epeydir mutfaktan uzak kaldığım için arada bari arşivden paylaşımlar yapayım diyorum. Önceki yazılarımdan birinde bahsettiğim çıtır böreği paylaşmak için geç bile kalmışım. Gerçekten nefis bir börek oluyor; ağzınıza götürdüğünüzde ilk olarak çıtırrrt sesleri ve ardından mis gibi tereyağı lezzeti.. Üstelik de çok pratik. Daha ne diyebilirim.. buyrun :)

Malzemeler:

4 adet yufka
150 gr. tereyağı (eritilecek)
1/2 çay bardağı sıvıyağ
4-5 tane patates
1 soğan
Salça

Hazırlanışı:

- İçi için patatesleri haşlayıp çatalla eziyoruz. Soğanları küçük doğrayıp yağda kavuruyoruz ve biraz salça ekliyoruz. Patateslerle soğanları karıştırıyoruz.
- Erittiğimiz tereyağının içine sıvıyağı da ekliyoruz.
- Yufkanın birini serip her yerini yağlıyoruz. Kenarlarından (sarınca düzgün olması için) biraz içe doğru kıvırıyoruz.
- İç harcı bir kenara düzgünce yayıp, yufkayı rulo şeklinde sarıyoruz. 4 parmak genişliğinde dilimlere ayırıyoruz.
- Diğer yufkalara da aynı işlemi yapıp, böreklerimizi tepsiye diziyoruz. (Ben her zaman tepsiye yağlı kağıt seriyorum.) Üstü ve altı hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar