Kabaklı Tart



Merhabalar değerli ziyaretçilerim. Sonunda yeni bir tarifle geldim. İçimden gelmeden hiçbir işi yapmak istemediğim için blogumu da uzun süreler ihmal etmiş oluyorum. Ha bugün ha yarın derken aylar geçmiş oluyor. Zaten mutfağa da pek giremiyorum eskisi gibi, neden bilmiyorum. Dilerim bir an evvel güzel bir moralle eski formuma geri dönerim.

Bu tarif de epeydir bekliyordu, şimdi paylaşmak nasib oldu. Mutlaka denemenizi öneririm. İster yemek davetlerinde, ister günlerinizde severek yapıp gururla sunacağınız ve afiyetle yiyeceğiniz bir tarif Kabaklı Tart :)

Malzemeler:
Tabanı için:
125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
3 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 pk. kabartma tozu
Aldığı kadar un

3 adet yeşil kabak
2 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
1 pk krema
tuz, sıvıyağ
kaşar peyniri

Hazırlanışı:

-Taban hamuru için malzemelerin hepsini karıştırıp ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
-Hazırladığımız hamuru yağlanmış (ya da yağlı kağıt yerleştirilmiş) kelepçeli kalıba ortası biraz çukur kalacak şekilde döşüyoruz.
-Kabakları ince halka şeklinde doğrayıp sıvıyağda soteliyoruz.
-Sarımsak ve dereotunu da ince ince kıyıp kabaklara ilave ediyoruz ve karışımı hamurun üzerine döküp yayıyoruz. En son da kremayı kabakların üzerinde gezdiriyoruz ve tartımızı fırına veriyoruz.
-Hamuru piştiğinde fırından çıkarıp üzerine bol kaşar peyniri rendeleyip tekrar fırınlıyoruz.
-Kaşarlarımız eriyip kızardığında tartımız hazır oluyor.

Afiyet olsun :)


Yorumlar

Popüler Yayınlar