Magma Kek



Bu kek bende hep merak uyandırmıştı ancak adını aldığı magma görüntüsü için gerekli olan kırmızı renkli meyve sosunu yapmaya üşendiğimden deneyememiştim :) Hazır sos kullanmayı da sevmeyince... Bir gün instagramda yeşilsalata'nın bu tarifine rastladım, sanırım kolay geldi ve bu sefer yaptım :) Güzel de oldu, muhallebi ve kek bir arada olduğu için hafif bir pasta da diyebiliriz.

Malzemeler

Muhallebisi:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 pk vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Keki:
3 yumurta
1 su b. toz şeker
1 su b. süt
Yarım su b. sıvıyağ
2 su b. un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya

Üzerine : çikolatalı sos

Yapılışı

- Muhallebisi için süt, un, nişasta ve şekeri karıştırarak pişiriyoruz. En son vanilya ve tereyağını da ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Keki için yumurtalarla şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Süt ve sıvıyağını ekleyip karıştırmaya devam ediyouz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba karışımı döküyoruz. Tam ortasına da soğumuş muhallebiyi döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişiriyoruz.
- Pişip soğuduktan sonra ister hazır sosla, ister kendi yaptığınız bir sosla veya akışkan bir ganaj ile süsleyebilirsiniz. Aslına uygun olması için frambuazlı vişneli ya da çilekli sos da kullanabilirsiniz tabi :)

*Buzdolabında muhafaza ediniz.




Yorumlar

Popüler Yayınlar